Min MR2 og mig

I starten af 2001 gik jeg rundt med tanker om at få en mere rendyrket sportsvogn. Jeg havde på det tidspunkt en 86'er Celica 1.6 der efterhånden var ved at føles lidt for langsom og lidt for stor til mine behov (jeg brugte f.eks. næsten aldrig bagagerum eller bagsæde). Desuden var den ved at være lidt bedaget og mærket af at den havde kørt temmeligt mange km allerede før jeg købte den.

Derfor begyndte jeg at kigge mig omkring efter en ny bil og fandt i den anledning Toyota's lille MR2. Denne bil var lige noget for mig! Centermotor, for den ægte racerfornemmelse, fedt udseende og den samme motor som i Celica'en (som jeg jo kendte og havde erfaringer med). Og så var det jo en Toyota ;-)
Hvis det skal være helt korrekt, havde jeg faktisk allerede kigget på en i 1998 da jeg skulle ha' bil første gang, men den var for dyr dengang til at jeg kom særligt langt med de planer, så den røg i glemmebogen de første par år af min kørekarriere.

Jeg brugte nogle måneder på at kigge nettet igennem for information om bilen, finde eksemplarer i brugtmarkedet etc. En dag fandt jeg en hvid model 1985 på Bilbasen.dk som lå inden for mit budget. Jeg tog ud for at se på den, og det viste sig at bilen faktisk var rigtigt flot (og så havde den sportsrat og et fornuftigt anlæg ;) ). Jeg prøvekørte den, tog hjem og tænkte lidt over det og fandt så efter en uges tid pengene frem, hvorefter bilen var min :-)

Jeg fik bilen billigt - men nok også for billigt - for det viste sig, at den fejlede en del de første par år. Allerede efter 3 år havde jeg brugt næsten det dobbelte af hvad jeg gav for bilen, på vedligeholdelse! Derefter faldt udgifterne heldigvis til et mere normalt niveau, men jeg har ikke turdet tælle sammen hvor meget jeg har brugt til dato.

Jeg nåede at køre 120.000 km fordelt over 9 år i bilen, inden den endeligt blev skiftet ud. Ikke fordi jeg blev træt af den, men fordi den var begyndt at blive dyr i drift (igen), og fordi jeg så småt var begyndt at få lyst til noget nyt - og lidt mere moderne. Det blev så til denne Mazda MX-5.

Mazda'en blev indkøbt i slutningen af februar 2010, hvorefter MR2'eren gik i en slags standby-mode. Den blev ikke brugt, og stod egentligt bare og groede fast. Den blev derfor afmeldt d. 19 august 2010, hvorefter den blev sat til salg. Den 27 september 2010 blev den solgt og nøglerne blev overdraget til den nye ejer, som forhåbentligt får genopbygget bilen til fordums pragt.

 

Specifikationer på bilen

Model Toyota MR2 (AW11 N/A)
Årgang 1985
Farve Hvid (Super White II)
Motor 4A-GE: 16v, 1.6 liter (1587 ccm), indsprøjtning
Maks effekt Målt til 126 hk / 6.800 omdr.
Maks moment Målt til 144 nm / 5.300 omdr.
Præstationer 0-100 km/t: 8.5 sek (officielt)
0-60 mph: 7.97 sek (målt m. G-Tech)
0-402 m: 16.37 sek (målt m. G-Tech)
Topfart: 200 km/t (officielt)
Forbrug 13.8 km/l (officielt)
13.59 km/l målt over 120.000 km
Undervogn Tokico Premium støddæmperindsatser
Eibach Pro-Kit sænkningsfjedre
Tårnstiver foran
15" T-hansen alu-fælge
Styling Klare positions-/blinklysglas
Klare sideblink
Andre modifikationer "Race" sportsrat
Jon O' Shortshift kit
Aluminium gearknop
KN Luftfilter
Gasdæmper til motorklap